Пожарна

Жена пострада при пожар в Земен

Пламъците лумнали в понеделник, около 13, 15 ч. във фургон и паянтови постройки, собственост на 67-годишна местна жителка. Причината е небрежност при боравене с открит огън – оставено без надзор огнище за изваряване на буркани. Изгорели са 10 заека, фургон и 50 кв. м. покрив на паянтова постройка.

Къща е горяла в Дивля

Пламъците тръгнали на 10 декември, около 08,00 ч. Малко по-късно бил подаден сигнал в пожарната и се насочил екип от огнеборци към мястото. Сградата е собственост на 73-годишна перничанка. Унищожени са 20 кв. м. каратаван, дюшеме 50 кв.м., дървена дограма, опушени стени и имуществото в 3 от стаите. Причината не е установена.
Започнато е досъдебно производство.

Лекотоварен автомобил е горял в Земен

Пламъците лумнали около 45 минути след полунощ , на ул. ”Хан Крум” във вторник. Пристигналите на място огнеборци загасили горящия Форд „Транзит”, собственост на пернишка фирма, а ползван от 57-годишен местен жител. Колата е обгоряла частично в предната част.

Три пожара с материални загуби са гасени от огнеборците в Пернишко

Около 20, 20 ч. бил подаден сигнал за горяща селскостопанска постройка в земенското с. Дивля. Пламъците обхванали цялата сграда, при което са унищожени 100 кв. м. покривна конструкция и имуществото в нея. Причината за пожара е късо ел. съединение. Няма пострадали хора.

Покривна конструкция на стопанска сграда е изгоряла в земенското с. Дивля

Пламъците лумнали вчера сутринта, около 06,00 ч. в имота на местния жител Е.М. По първоначални данни причината е късо ел. съединение. Унищожени са 50 кв. м. покривна конструкция. Спасени са съседни на горящата сгради. Няма пострадали хора.

Изгоря къща в Дивля

Двуетажна къща и намиращото се в нея обзавеждане са изгорели вчера през нощта в земенското с. Дивля. Служителите на пожарната били алармирани около 06,30 ч., когато сградата била унищожена почни напълно. Постройката, собственост на наследници и е била необитаема. Причината не е установена.

Работата по случая продължават РСПБЗН и РУП - Радомир.

Бунгало е изгоряло вчера в Жабляно

Пламъците лумнали около 17,00 ч. в ламаринено бунгало с вътрешна изолация, собственост на 80-годишния И.Ф. от с. Враня стена. Унищожено е бунгалото, оборудването в него, електрожен и бормашина, два кубика дървен материал и 15 овощни дръвчета. По първоначални данни причината за лумналия пожар е запален и оставен без наблюдение огън от 81-годишния Й.И., съсед на пострадалия.

46-годишен загина при пожар в дома си

Инцидентът е станал вчера, около 14,00 ч. Къщата на самотно живеещия Г.Д./46 г./ пламнала и съседи алармирали на телефон 112. Пристигайки на място местните огнеборци намерили безжизненото тяло на мъжа. Изгорели са дюшеци и завивки в стаята на починалия. Причината за пожара не е установена, предполага се небрежност при боравене с открит огън - заспиване с цигара в уста.

Изгоря частна работилница

Пожарът е възникнал вчера около 15.00 ч. Унищожена е цялата постройка и намиращите се в нея циркуляр и дърва за огрев. Пожарът е потушен от служители на УПБС-Земен, като е предотвратено запалването на близкостоящата къща.

Установена е причината за инцидента - късо съединение.

 

Къща горя заради необезопасен комин

Вчера около 14,27 ч. е подаден сигнал за горяща къща в гр. Земен. Унищожени са преградна стена и част от дюшеме. Причината е строителна неизправност, необезопасен комин на сградата.

Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Бъдете нащрек и много внимателни в студените зимни дни.

Бедствен пожар в земенско

Възникнал е вчера следобед между селата Мурено и Горна Врабча в община Земен. Горят около 6000 декара обща площ, от които около 500 декара са смесени гори, а друтата площ са сухи треви.

Павилион изгоря тази нощ в Земен

Павилионът за плодове и зеленчуци, поставен на площад „Клинка” е стопанисван от местния жител Т.И./49 г./. Съоръжението е унищожено напълно, като е бил засегнат и съседен павилион. Пожарът е потушен от земенските огнеборци. Причината не е установена.

Започнато е досъдебно производство.

 

Голям пожар в гора едва не запали Блатешница

На 6ти септември е пламнала смесена гора в земенското село Блатешница. Обстановката е била изключително сложна, тъй като пожара е обхванал и стопански сгради в самото село. Изгорели са 50 декара смесена гора, една барака и четири кошари. Мобилизирани да потушат пожара били пожарникари от Земен, Радомир и Перник. В гасенето се включило и местното население и Горското стопанство.

Разпространи съдържание