Кметство

Резултати от гласуването за Община Земен при обработени 100.00% СИК протоколи в ОИК

Кандидат / Партия, Коалиция, ИК Разпределение
1 Димитър Симеонов Сотиров
ПП ГЕРБ
69.58%
3 Стефан Анков Апостолов
БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Земен с общински план за развитие до 2020 година

В община Земен е приет общинският план за развитие за новия програмен период. Разработени и въведени са правила и методики за мониторинг, контрол и последваща оценка при изпълнението на конкретни политики в района.

Община Земен ще си сътрудничи с Радомир за ефективност

Проектът за повишаване на ефективността на общинските администрации ще бъде реализиран по оперативна програма „Административен капацитет".

Съветниците в Радомир единодушно гласуваха проекта на последното си заседание. Общинските съветници задължиха екипа на проекта да бъде съгласуван с Общинския съвет.

Кметът на Земен пред Темида

Кметът на Земен Димитър Сотиров бе изправен днес пред Перншкия окръжен съд по обвинение в нарушаване на служебните задължения и Закона за обществените поръчки.
Заедно с него обвиняеми са и Йорданка Димитрова, Димитър Таирски и Емил Цветанов.

Сотиров подхвана четвърти мандат като кмет

Димитър Сотиров вече положи клетва в новия си мандат да работи за благоденствието на гражданите.

В името на Република България да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите от своята община Сотиров влиза в четвърти кметски мандат.

Стратегически документи от сайта на Община Земен

 

Тук прилагаме стратегически документи свалени от сайта на Община Земен. 

Румен Василев е новият председател на Общински съвет Земен

Днес от 14 часа се проведе учредителната сесия на Общински съвет град Земен. Всички общински съветници /без Николай Ников/ и кмета Димитър Сотиров положихме клетва да работим за благото и интересите на Земен и общината и подписахме клетвени декларации. За Председател на общинския съвет беше избран Румен Василев, сподели за земенчани Моника Стойнева.

Темида се подготвя за среща с Димитър Сотиров

Пернишката прокуратура е внесла обвинителен акт срещу кмета на Земен Димитър Сотиров за нарушаване на служебните задължения и нарушаване на Закона за обществените поръчки.

Защо му викат на кмета „Калинката“?

Въпрос, на който самият той отговаря в автобиографията си.  „Хората ме определят като веселяк, човек предпочитан за компания и приятелство, но и човек, на когото може да се разчита. Известен съм с прякора „Калинката", защото моят баща винаги е пеел „Назад, назад, моме Калино", обяснява в автобиографично Сотиров.

/Мироглед

Милиони за ремонт на пътя Земен – Байкалско

Пътят ще бъде ремонтиран по Оперативна програма „Регионално развитие", като стойността на рехабилитацията е 8,8 млн. лв. без ДДС, за което съобщи кметът на община Земен - Димитър Сотиров.

Сливи за смет в земенско

Размерът на такса смет в Земен е 1,2 промила за населението и 4 промила за фирмите. Налогът не е променян от три години. Сега размерът му пак бе утвърден от общинските съветници.

Безработица и странство се състезават в Земенско

С по 5% са безработните и жителите в странство според кметът на общината. Тези в странство търсели работа предимно в Гърция, Испания и Италия като сезонни работници.

Безработицата също била около 5%, като под 100 души са назначени на работа по различни социални програми. Нормално било останалите да търсят препитания в други градове на страната. 

Пътят между земенските селa Калотинци и Раянци е в отчайващо състояние

Това обяви кметът на община Земен Димитър Сотиров по радио "Фокус". Той е част от републиканската пътна мрежа и не е ремонтиран вече 30 години. Пътят си стои в тази ситуация от 1979 година насам.

По него няма настилка, черен е и не се поддържа. Там е невъзможно да влезе почистваща техника през зимата, посочи Димитър Сотиров.

Разпространи съдържание