БЧК с акция в Земен за празника си

На 4 септември от местната структура на БЧК предвиждат акция по кръвопреливане в град Земен, с която ще стартират проявите за отбелязване на световния ден. В национален мащаб пък започва инициативата „Човешка верига от ръце - първа помощ за хуманност". Предвиждат се още набирателни кампании за доброволци по първа помощ, срещи и дискусии.

Ще бъдат раздадени и награди на доброволци за техните усилия и успехи при спасяване на човешки живот, ще се направи и набор от материали за хората, които са били спасени от червенокръстци. Всички ние сме по някакъв начин уязвими и имаме възможността да се учим и да оказваме първа помощ, като по този начин спасяваме най-ценното - живота, се казва в ключовото послание за Световния ден на първата помощ на международната федерация.

Партньори на организацията за провеждането на програми и курсове по първа помощ са червенокръстки добровлци, разалични общности и уязвими групи, неправителствени организации. Пернишката структура е сред най-дейните и добре организирани от гледна точка на доброволчеството, смята директорът на БЧК Перник Наташа Минева.

Източник: http://www.ipernik.info/node/8624