Китене на бошча ще покаже групата за автентичен фолклор към Народно читалище "Крюгер Николов - 1922"

Обичая "Китене на бошча" ще покаже в София групата за автентичен фолклор към Народно читалище "Крюгер Николов - 1922" от земенското село Пещера. Самодейците се стягат за участие на фестивала за автентичен фолклор "Софийска пролет" на 30 април 2011г.

Показваме традициите и обичаите от Средна Западна България и най-вече от родното ни село, сподели ръководителят на групата Стоян Стоянов.

Фолклорната група на село Пещера съществува от 1958г. и с майсторство и любов представя песни и обичаи от Шопския и Граовския регион. Любителите са носители на много награди от национални и международни фестивали. Участвали са в различни телевизионни програми.

След представянето си на столичния фестивал ,самодейците от Пещера ще участват на фестивал в Драгоман, а след това им предстои тежката задача да подготвят Второто издание на фестивала на сватбената обредност който се провежда в родното им село.

Източник: http://www.ipernik.info/novini/obshtina/zemen/kak-se-kiti-boshcha-shte-pokazhe-v-stolicata-folklorna-grupa-ot-peshtera