Убиецът на дядо Стоимен пред Темида

Магистратите в съда в Перник дадоха ход на делото срещу  Владимир Иванов от Раянци. Той е обвинен в умишлено убийство на 83-годишния Стоимен Гигов. Трагедията се разигра през юни 2011 г. Тогава двамата пили заедно, скарали се и се сбили. По-младият грабнал нож и започнал да ръга жертвата си във врата. При схватката обаче дядото също пробол нападателя си.

„От болницата ни съобщиха за мъж, който е прострелян. Той е бил употребил значително количество алкохол. Бил е неадекватен и не е можел да обясни какво му се е случило. После ни се обадиха от Социалния патронаж в Земен и ни съобщиха за мъртвия дядо", обясни след разкритото само за 4 часа убийство директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров.

Иванов, който в момента е с мярка за неотклонение задържане под стража, е криминално проявен. Той е познат на органите на реда и с пиянски скандали и кражби. През 1998 г. Иванов убил тъщата си. Според местните той наръгал възрастната жена с ножица във врата. За това си деяние обаче той е излежал 7 години от 10-годишна присъда и е реабилитиран.
Магистратите конституираха като граждански ищец и частен обвинител синът на жертвата - 64-годишният Милен Гигов. Приета бе и молбата му за обезщетение от 50 000 лева за претърпените от него страдания след смъртта на баща му.

Източник: mirogled.com